Szakosztályok

Szakoktatás kínálatunk

Hagyományos rendszereben működnek:

1. Szakács

2. Női- és férfi fodrászat, pedikűr, manikűr

 

Duális rendszerben működnek:

3. Víz- és gázszerelő

4. Asztalos

5. Villanyszerelő

6. Elektronikus műszer- és berendezéskezelő

7. Autószerelő
 

A szakosztályok kiváló felszereléssel rendelkeznek, így minden diák megkapja azt az alapot, amit majd a cégeknél végzett gyakorlaton tovább fejleszthet. Német modellre alakított duális rendszerben működik négy szakunk. Ezen szakmák esetében szorosabb a kapcsolat a gazdasági egységekkel, így tanulóink a legkorszerűbb tudást sajátítják el. Ennek fejében a cégek többletösztöndíjban és különböző támogatásokban részesítik diákjainkat a jövőbeli alkalmazás reményében.

Intézményünk nagyon fontosnak tartja a gyakorlatot, hiszen csak ennek révén válhatnak jó szakemberré. Éppen ezért a hároméves képzés alatt öt, kilenc illetve tíz hetet töltenek tömbösített gyakorlattal, ezen kívül 10. osztálytól heti két, míg 11. osztálytól heti három nap gyakorlatuk van. Diákjaink évente számos külföldi szakmai gyakorlaton is részt vesznek, mely kiváló lehetőség arra, hogy kipróbálják és gyarapítsák a szakmai- és nyelvtudásukat. Számos belföldi és külföldi versenyen méretkeztek már meg, országos szakaszra is továbbjutottak, valamint kiválóan teljesítettek a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett Szakmasztáron.

Amit ajánlunk

A Kolozsvári Református Kollégium célja, hogy a hitvallásos nevelés szellemében harmonikus személyiséget formáljon.

Kényelmes bentlakással, saját étkezdével, jól felszerelt tornateremmel és saját sportpályával várjuk diákjainkat.

Sokféle plusztevékenységet kínálunk érdeklődő diákjainknak: irodalmi kör, színjátszó kör, különböző sportkörök, biológiafelkészítő orvosi egyetemre.

A cserkészet is szerves része a kollégiumi hétköz- és ünnepnapjainak, a nyári táborok nagyon népszerűek a kis- és nagydiákok körében.

Tavasszal nyílt napon lehet betekinteni az iskola hétköznapjaiba.

Aktívan és szervezetten kapcsolódunk be Kolozsvár kulturális életébe: könyvhét, színház, opera, kiállítások, múzeumok és más kulturális rendezvények látogatása.

Hitük gyakorlására is változatos lehetőséget kínálunk: heti rendszerességgel működik bibliakör, filmklub, önkéntes jótékonysági tevékenységekbe is bekapcsolódnak diákjaink.

Iskolánknak a kórus a védjegye, diákjaink nemcsak Erdélyben dicsérik énekükkel az Urat, hanem több európai országban és egy ízben Amerikában is turnéztak már.

Cserediákprogramunk keretében holland és magyarországi református iskolákba látogathatnak diákjaink.

Külföldi és anyaországi támogatóink jóvoltából a jó tanuló és szerény anyagi helyzetű diákjainkat ösztöndíjban részesítjük.